tiistai 26. maaliskuuta 2013

Sunnuntain ruokaa Siwan antimista.

Sunnuntaille ei ollut ruokasuunnitelmia ja koska lähikauppa on Siwa, piti sieltä sitten lähteä hakemaan tarpeita. Siwasta löytyi marinoituja kanankopia, sipulia, kirsikkatomaatteja ja tuoretta timjamia, joista keksin tehdä yrttisiä kanankoipia ja tätä sipulirisottoa. Tuo risotto on ihan törkeen hyvää : )

Aloitin kanan koivista, joista piti huuhtoa se ällö oranssi marinadi pois. Pintaan hieroin tilalle rosmariinia, hienonnettua timjamia ja valkosipulia sekä oliiviöljyä. Annoin kanojen pötköttää "uudessa marinaadissaan" noin tunnin. Puolitin vielä sekaan kymmenisen kirsikkatomaattia ja sitten koivet uuniin, 200 astetta ja noin tunti. 


Sitten oli vuorossa risotto, jonka ohjetta en muuttanut juuri ollenkaan:

Sipulirisotto

4 sipulia
oliiviöljyä
suolaa
sokeria

Sipulit karamellisoidaan pannulla (tähän meni noin 30 min) ja siirretään sivuun odottamaan.



3 rkl lauantaisten etanoiden maustevoita 
2,5 dl arborio-risottoriisiä
1 dl italialaista valkoviiniä
0,5 - 1 l vettä
loraus kanafondia
n. 1 dl parmesaaniraastetta
suolaa
pippuria

Ensin kuulloteltiin riisiä maustevoissa hetki ja sitten viini ja fondi pannuun. Kun viini oli imeytynyt alettiin lisätä vettä vähän kerrallaan, kunnes riisi oli kypsää. Lopuksi sekaan karamellisoidut sipulit ja parmesaaniraaste. Osa sipuleista säästettiin päälle "koristeeksi".




Halpaa ja hyvää ruokaa : )


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti