Aloitin kanan koivista, joista piti huuhtoa se ällö oranssi marinadi pois. Pintaan hieroin tilalle rosmariinia, hienonnettua timjamia ja valkosipulia sekä oliiviöljyä. Annoin kanojen pötköttää "uudessa marinaadissaan" noin tunnin. Puolitin vielä sekaan kymmenisen kirsikkatomaattia ja sitten koivet uuniin, 200 astetta ja noin tunti.
Sitten oli vuorossa risotto, jonka ohjetta en muuttanut juuri ollenkaan:
Sipulirisotto
4 sipulia
oliiviöljyä
suolaa
sokeria
Sipulit karamellisoidaan pannulla (tähän meni noin 30 min) ja siirretään sivuun odottamaan.
3 rkl lauantaisten etanoiden maustevoita
2,5 dl arborio-risottoriisiä
1 dl italialaista valkoviiniä
0,5 - 1 l vettä
loraus kanafondia
n. 1 dl parmesaaniraastetta
suolaa
pippuria
Ensin kuulloteltiin riisiä maustevoissa hetki ja sitten viini ja fondi pannuun. Kun viini oli imeytynyt alettiin lisätä vettä vähän kerrallaan, kunnes riisi oli kypsää. Lopuksi sekaan karamellisoidut sipulit ja parmesaaniraaste. Osa sipuleista säästettiin päälle "koristeeksi".
Halpaa ja hyvää ruokaa : )
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti