Tämän viikonlopun ruokasuunnitelmat meni kaupassa uusiksi kun ei löytynyt sinisimpukoita, vaikka niitä on siellä joka viikonloppu aiemmin ollut. Tarkoitus oli tehdä Bouillabaissea, kun en sitäkään ollut ikinä tehnyt...Enkä siis ole vieläkään. Hätäratkaisuna ostettiin sitten etanoita ja savulohta ja niistä syntyi tämmöinen ateria:
Valkosipulietanat
1 purkki etanoita
n. 100g voita
1,5 kpl yksikyntistä valkosipulia
nippu persiljaa
Hienonnetaan valkosipuli ja persilja ja sotketaan ne pehmenneeseen voihin. Huuhdotaan etanat ja asetellaan ne etanapannun reikiin, jokaisen päälle reilu köntti maustevoita ja 250 asteiseen uuniin kymmeneksi minuutiksi. Nautiskellaan patongin kanssa.
Savulohisalaatti
n. 300g lämminsavulohta
(katkarapupussin pohjat pakastimesta)
vihreää salaattia
rasia miniluumutomaatteja
kurkku
punasipuli
kapriksia
luomu täysjyväpastaa
Felix tomaatti-chili salaatinkastiketta
Etanat on simpukoiden jälkeen parasta pikku naposteltavaa :D
VastaaPoista