tiistai 19. maaliskuuta 2013

Tommaatti...

Jostain kumman syystä pari viikkoa tehnyt mieli tomaattia vähän joka muodossa, tuoreena leivän päällä, aurinkokuivattuna pastassa ja vähän vaikka missä muodossa... Ja nyt keittona. Taas yksi niitä ruokia mitä en ole koskaan tehnyt alusta asti tuoreista raaka-aineista.


Tomaattikeitto

oliiviöljyä
n. 1 kg tomaatteja (itse käytin puolet suomalaisia ja puolet espanjalaisia)
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
2 pientä porkkanaa
1 dl kuivaa (italialaista) valkoviiniä
Maggi Fond Cups tomatti & yrtit - fondi kuppi
2 rkl sokeria
2 rkl tomaattipyrettä
kuivattua basilikaa
2 dl vettä
1 dl kermaa
suolaa, pippuria

Pilkotaan kaikki ainekset sopivan kokoisiksi paloiksi ja aloitetaan kuullottamalla sipulit. Perään heitetään porkkanat ja viimeiseksi tomaatit. Kun tomaatit alkaa muhjaantua, sekaan laitetaan mausteet ja valkoviini. Kiehautetaan, lisätään vesi ja annetaan porista kunnes kaikki on kypsää. Soseutetaan sauvasekoittimella (tai jollain muulla), lisätään haluttu määrä kermaa, ja tarvittaessa vielä kuummennetaan uudestaan. Soppa on valmis. Päälle paahdetaan vaikka krutonkeja ja ruokajuomana lasi sitä samaa valkoviiniä mitä kaadettiin soppaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti