torstai 17. tammikuuta 2013

Torttutaikinan jämiä ja kauppiaan tarjouksia...

Tänään oli pakko saada jotain hyvää, ja pienen penkomisen jälkeen pakastimesta löytyi joululta jääneitä torttutaikinalevyjä. Eilisellä kauppareisulla tarttui eurolla kaupasta mukaan kinkkusuikaleita ja jääkaapin perällä lojui tuorejuuston jämät. Näistähän tulee ihan selvästi kinkkukierukoita (tai kierteitä/rullia..jne.). Näillehän nyt ei kai mitään sen kummempia ohjeita tarvii mutta tätä kaikkee mie niihin mätin ja pellillinen tuli:

Kinkkukierukat

3 kpl torttutaikinalevyjä
reilu puol pussia kinkkusuikaleita
reilu puol rasiaa Lidlin valkosipuli tuorejuustoa 
juustoraastetta
aurajuustoa
pieni sipuli
valkosipulin kynsi
turaus ketsuppia
paprikajauhetta
pitsamaustetta/oreganoa

Ensin otetaan torttutaikinat pöydälle sulamaan ja sipulit pilkotaan pieneks ja käytetään pannulla öljyssä pehmenemässä. Kaikki aineet sotketaan töhnäksi ja levyt kaulitaan jonkin verran isommiksi suorakaiteiksi kun mitä ne on alunperin ja päälle levitellään tahnaa (yläreunasta kannattaa jättää pari senttiä ilman töhnää). Sitten kääritään näin: 


Yläreuna kannattaa kostuttaa vedellä niin pysyy paremmin kiinni. Pötkylät leikataan terävimmällä mahdollisella veitsellä noin parin sentin pätkiks ja laitetaan pellille. Päälle kasa juustoraastetta ja ripaus pitsamaustetta ja eikun uuniin 225 astetta ja 10-15 min riippuen uunin tehokkuudesta sun muusta.
Sitten syödään liian kuumana liian monta ja jätetään loput Isännälle. : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti