tiistai 29. tammikuuta 2013

Parasta jauhelihasoppaa!

Tällä viikolla oli suunnitelmissa tehdä iso satsi jauhelihasoppaa, koska ei olla kertaakaan yhdessä kotona ruoka-aikaan, joten soppaa on helppo kummankin lämmittää ajallaan ja se vaan paranee uudelleen lämmittäessä : ) Tulipahan mentyä kauppaan nälkäisenä, joten sieltä sitten tarttui mukaan jos jonkinlaista ainesta, ja näin se soppa syntyi:

Mausteinen jauhelihasoppa

600g sika-nautaa
hopeasipuli
3 valkosipulin kynttä
punainen chili
noin puoli tuubia tomaattipyrettä
noin puoli pussia Caj P. Smoke Chipotle - mausetta
Flora kulta - juoksevaa rasvaa

4-5 porkkanaa (aika pieniä)
1-2 palsternakkaa 
puolikas pieni lanttu
3 perunaa
reilu loraus vasikkafondia
suolaa, pippuria

pussi (200g) pakaste maissia
1-2 dl kuohukermaa
reilu puoli rasiaa (400g) Olympia sulatejuustoa


Alotetaan pilkkomalla sipuli, valkosipulit ja chili. Kuullotellaan niitä rasvassa ja lisätään jauheliha ja ripotellaan päälle suunnilleen puoli pussia Smoke Chipotle - maustetta. Jauhelihan kypsyessä voi alkaa kuoria ja pilkkoa juureksia (tai käyttää pakasteita/ valmiiksi pilkottuja). Juureksia kuullotetaan isossa kattilassa öljy tilkassa, ja sitten päälle kaadetaan reilusti vettä niin että kaikki peittyy kunnolla. Sekaan lorautetaan reilulla kädellä vasikka fondia (tai vaihtoehtoisesti tiputetaan jonkinlainen liemikuutio). Annetaan porista.


Kun juurekset alkaa olla kypsiä, kipataan jauhelihat ja maissit sekaan, sulatetaan juusto keittoon ja lopuksi lorautetaan kermaa oman maun mukaan (eli reilusti). Tarkistetaan maku, ja lisätään suolaa jos siltä tuntuu (ei tuntunut). 

 
Kovin kaunista kuvaahan jauhelihakeitosta nyt ei voi ottaa (ainakaan minun mahtavalla ikivanhalla digikameralla), mutta maku oli niiiiiiiin hyvää ettei voinut lopettaa syömistä ennen kuin tuli ähky. Oli kyllä löytö tuo Smoke Chipotle - mausteseos ja tietenkin löytyi "poistumassa valikoimasta"-hyllyltä, eli kohta sitä ei enää saa : ( Huomenna taidan hakea loput pussukat sieltä hyllystä pölyyntymästä...
 


2 kommenttia:

  1. Oi onpa herkullinen liemi tässä sopassa. Kiva värikin :) kiva saada uusia blogeja. Täällä vierailen jatkossakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla : ) tää on kyllä parasta jauhelihasoppaa mitä on tullut syötyä, ei kelpaa enää se "kirkaslieminen" : D

      Poista