tiistai 15. tammikuuta 2013

Jostain pittää alottaa...

Noniin, tämmönen piti miunkii tehä kun kaikki muutkii...
Eli tarkotus on keräillä tänne kaikki onnistumiset ja epäonnistumiset (niin keittiössä, kun kaikessa muussakin) lähinnä omaks, mutta miks ei muittenkin iloks : )

Kerrottavaa löytyisi vaikka miten paljon, mutta harmi vaan että kuvat on jäänyt ottamatta, ja pelkkä teksti on tylsää. Mutta viimeisin ns. epäonnistuminen oli avokadopasta, mikä ei päätynyt lautaselle. Kaupasta tuli kyllä kaikki ainekset kotiin asti, ja suunnitelmissa oli tämä trendipasta valmistaa, mutta kävi niin että avokadot eivät aluksi olleet tarpeeksi kyspiä, ja niitä kypsytellessä kerkesivät yrtit nuutumaan käyttökelvottomiksi - _ - Loppujen lopuksi avokadotkin kerkesivät sitten pilaantumaan ennen kuin sain aikaseksi ostaa uudet yrtit...

Ja sitten onnistumisiin... : )

Eli tämmösiä mötiköitä tarttui tänään kaupasta mukaan ja heti piti päästä jotain väsäämään, joten päädyin sosekeittoon.

  
Maa-artisokkasoppa

500g maa-artisokkia
neljä pientä pottua
kaksi kynttä valkosipulia
juoksevaa rasvaa
vettä
puolikas kasvisliemikuutio
suolaa
kolmen sipulin ruokakermaa
raastettua pecorino-juustoa

Ensin kuoritaan potut ja artisokat (ja sormet) ja laitetaan ne kylmään veteen. Tässä vaiheessa voi laittaa kattilan kuumenemaan levylle, jos on yhtä hidas hella kun meillä. Sitten hienonnetaan valkosipulin kynnet ja laitetaan ne rasvan kanssa kattilaan. Nyt aletaan pilkkoa artisokkia ja perunoita ja mätetään ne sitä mukaa kattilaan. Pyöritellään aineksia hetki kattilassa ja kaadetaan vettä päälle sen verran että kaikki juuri ja juuri peittyy. Sekaan murennetaan liemikuution puolikas ja annetaan kiehua kunnes kaikki on kunnolla kypsiä. Koko satsi soseutetaan sauvasekoittimella (tai ihan millä kukin parhaaksi katsoo) ja siirretään takaisin hellalle. Sekaan kaadetaan reilu puoli purkkia kolmen sipulin kermaa (kaikki muutkin kermat käy, ja voi toimia jopa paremminkin, mutta itse tykästyin tähän). Lopuksi lisätään maun mukaan juustoa ja suolaa. 
 

Kyllä oli makoisaa, vaikka ei ole mitään hajua miltä tämän kuuluu maistua.
Saa nähdä mitä Isäntä on mieltä kun tulee töistä kotiin. : )


 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti