keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Focacciaa

Tätä on pitäny monesti kokeilla, mutta jostain syystä jäänyt tekemättä. Ja kun taas jotain hyvää teki mieli niin jotain hyväähän piti sitten saada. 

Focaccia

4 dl käden lämpöstä vettä
kuivahiivapussi
2 tl suolaa
1 tl sokeria
7-8 dl vehnäjauhoja
reilu loraus (oliivi)öljyä
3 hienonnettua valkosipulin kynttä

kirsikkatomaatteja
raastettua pecorinoa (tai jotain muuta juustoa)
basilikaa (kuivattua)

Kaikki aineet vaan sekasin ja vaivataan niin pitkään kun jaksetaan sähkövatkaimen taikinakoukuilla (tai jos löytyy sellanen luksus-kapistus kun yleiskone niin sillä), hurjimmat vaivaa käsin. Itse käytin siis sähkövatkainta ja aikaa noin 10-15 min. Jätetään taikina melko löysäksi ja annetaan kohoilla puolisen tuntia.

  
Kohotuksen jälkeen levitetään möntti uunipellille, voidellaan öljyllä ja annetaan kohota toiset 30 min. Odotellessa lämmitetään uuni noin 200 asteeseen ja leikataan kirsikkatomaatteja puoliksi sekä raastetaan juustoa tarvittava määrä. Kirsikkatomaatit ja juusto ripotellaan taikinan päälle ja koko komeus laitetaan uuniin 20-30 minuutiksi, kunnes pinta on nätin näkönen ja kuuluu kumea ääni kun sitä koputtellee. Annetaan leivän hetki jäähtyä (jos maltetaan) ja leikataan sopivan kokoisiksi neliöiksi. Tarjotaan esimerkiksi keiton kanssa. 


 
Kyllä muuten maistu sen eilen tehdyn keiton seurana ^^ omnom.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti