Porkkanakakku
4 dl sokeria (käytin 2 dl tavallista, 2 dl kookossokeria)
3 dl (kylmäpuristettua) rypsiöljyä
4 munaa
5 dl jauhoja (käytin 3 dl tavan vehnä ja 2 dl täysjyvävehnä)
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl kanelia
7 dl hienoksi raastettua porkkanaa
1 dl hasselpähkinä rouhetta
Aloitetaan sekoittamalla jauhot, sooda, leivinjauhe, kaneli ja suola keskenään. Sitten vatkataan sokerit ja öljy tasaiseksi, ja tähän lisätään kanan munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Seuraavaksi kuivat aineet sekaan, ja kun seos on tasaista sekoitetaan sekaan vielä porkkanaraaste ja pähkinä rouhe. Taikina kaadetaan leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun irtopohjavuokaan ja paistetaan 175 asteessa n. tunti.
Sillä aikaa kun kakku on uunissa, sekoitellaan kuorrutteen ainekset sekaisin:
150 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
40 g (tosi) pehmeää voita
225 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Kaikki aineet vaan sekaisin ja tasaseksi. Itsellä jäi vähän paakkuseksi, kun voi ei ollut tarpeeksi pehmeää. Varmaan sen koko voin olisi voinut jättää pois.
Kun kakku on jäähtynyt, levitellään kuorrute kakun päälle ja maistetaan : )
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti