Taas tuli sellainen olo, että jotain hyvää olisi saatava. Hetken penkomisen jälkeen pakastimesta lötyi pussi savukinkkusuikaleita ja jääkaapista maitorahkaa, juustoja ja herkkusieniä.
Kinkku-herkkusienipiirakka
pohja:
175 g maitorahkaa
175 g voita (pieninä kuutioina)
n. 2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
suolaa
täyte:
1 pussi savukinkkusuikaleita
n. 150 g tuoreita herkkusieniä viipaloituna
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
3-4 dl juuston kannikoita raastettuna
3 munaa
1-1,5 dl maitoa
suolaa, pippuria
savupaprikajauhetta
rasvaa paistamiseen
Ensin pohjan ainekset puristellaan tasaiseksi taikinaksi, joka laitetaan kelmuun ja jääkaappiin huilaamaan.
Sitten jatketaan paistamalla sipuli ja herkkusienet pannulla kypsiksi. Maustetaan suolalla ja pippurilla, ja laitetaan kulhoon odottamaan. Seuraavaksi käytetään pannulla hienonnettu valkosipuli ja kinkkusuikaleet. Maustetaan savupaprikajauheella ja laitetaan herkkusienten sekaan. Annetaan jäähtyä hetken, eli raastetaan tässä välissä juuston kannikat (tässä emmentaalia, pecorinoa ja jotain mitä en tunnistanut kun kääre oli heitetty pois).
Nyt vaan loput ainekset myös sekaan ja sekoitellaan tasaiseksi mössöksi.
Kun taikina on levännyt jääkaapissa puolesta tunnista-tuntiin, otetaan se esille ja kaulitaan vähän piirakkavuokaa isommaksi ympyräksi, ja asetetaan se vuokaan (oli muuten yllättävän helppo kaulia tämä rahkataikina, yleensä tässä vaiheessa on mennyt hermot, mutta ei nyt). Päälle kaadetaan täyte ja tasoitellaan tasaiseksi. Piirakkaa paistetaan 200-asteisessa uunissa 20-30 min kunnes näyttää kypsältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti