maanantai 11. helmikuuta 2013

Kualloutoo

Viime viikon Top Chef jaksossa kilpailija teki kaalilaatikkoa, jota tuomarit kehuivat, ja siitä asti on mielessä pyörinyt että minäkin tahon. Tänään se kaali sitten tarttui kaupasta mukaan (järkyttävä kilohinta 2,19€/kg!). Tätä on tullut tehtyä tooosi harvoin ja en oikein ole varma miten se ihan oikeesti pitäisi tehdä, mutta näin syntyi miun kuallouta:

reilu puolikas kaali (n.1,3kg)
650g naudan jauhelihaa
iso sipuli
n 1,5 dl riisiä
vasikkafondia
suolaa
pippuria
meiramia
siirappia
3-4dl kuohukermaa
paljon voita

Kaalit ja sipulit pilkotaan ja kuullotetaan/haudutellaan voissa kattilassa/kasarissa/tai ihan missä vaan siihen kelpaavassa. Riisit keitetään suolatussa vedessä, ja jauheliha ruskistetaan ja maustetaan. Kaali, riisi ja jauheliha sekoitetaan isoon uunivuokaan tai muuhun uunin kestävään astiaan, sekaan lorotellaan siirappia ja kermaa ja päälle voi lastuja. Uuniin lämpöä n.150 astetta, louta sinne ja sitten nostetaan jalat pöydälle noin 1,5-2 tunniksi (tai vaihtoehtoisesti siivotaan jäljet keittiöstä). 


Ja tältä se näytti, kaalilaatikolta. Päällä Isännän äitin tekemää punaherukka-punasipulihilloketta, koska puolukat unohtu kauppaan. Hyvin toimi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti